Sitat:
sufflé (av fransk soufflé, oppblåst, til souffler i betydningen blåse, puste), lett matrett, slags omelett med ost, grønnsaker eller fisk, men også frukt, som stekes i ovn.
Kilde:Cappelens leksikon. 8, Sava-Tanzania, 1985, s.300
Kryssordhjelp for Matrett:
Viser 937 synonymer til Matrett som kan hjelpe deg med å løse kryssordet.
2 bokstaver
3 bokstaver
Advertisements:
4 bokstaver
5 bokstaver
6 bokstaver
- blinis
- burger
- crêpes
- dravle
- fajita
- fondue
- gulasj
- haggis
- hotdog
- hummer
- kajmak
- kalkun
- kaviar
- kaymak
- kimchi
- komler
- kruska
- kumler
- mousse
- musaka
- måltid
- nudler
- paella
- pakora
- panett
- panini
- pilaff
- postei
- puréen
- puspas
- pølser
- quiche
- ragout
- raksik
- relish
- rulade
- rulett
- råkost
- sabich
- sambar
- samosa
- scampi
- sjtsji
- skinke
- skjesk
- soppai
- sorbet
- stuing
- sufflé
- surkål
- svivar
- såsiss
- tartar
- temaki
- timbal
- vaffel
- vrasto
7 bokstaver
- bacalao
- bakalao
- big one
- bogstek
- brissel
- bulgogi
- burrito
- bærgele
- calzone
- dessert
- eggeris
- eisbein
- elgbiff
- elgstek
- eplemos
- eplepai
- epleris
- falafel
- fenalår
- forrett
- fårikål
- ghoulal
- gnocchi
- grateng
- julekål
- julemat
- kabaret
- khoresh
- krokett
- kushari
- kylling
- labrajø
- lasagne
- lårstek
- løvbiff
- løvstek
- maqluba
- mussaka
- måseegg
- nypemos
- oksekam
- omelett
- ostepai
- pavlova
- potasje
- pudding
- rakaure
- rakfisk
- ravioli
- ripspai
- risgrøt
- riskrem
- rislapp
- risotto
- risrett
- rulader
- rå fisk
- sashimi
- sauebog
- seibiff
- seikake
- sjaslik
- sluring
- snitsel
- snitter
- snitzel
- sofrito
- stifado
- sursild
- surstek
- tarator
- tempura
- vindalu
- vårrull
- ølebrød
- ølsuppe
8 bokstaver
- acapulco
- andepate
- andestek
- biffstek
- borsjtsj
- bresaola
- brødrett
- burritos
- ciabatta
- consomme
- couscous
- dolmades
- duebryst
- eggegrøt
- eggerett
- eggerøre
- elggryte
- elgkaker
- elgsteik
- entrecot
- eplegele
- eplekake
- ertepure
- escargot
- ettermat
- falukorv
- feijoada
- finnbiff
- fiskemat
- fiskepai
- fiskewok
- flatbiff
- frikasse
- fruktpai
- fårestek
- gamalost
- gazpacho
- gravlaks
- grynsodd
- grøtrett
- gåsestek
- hakkemat
- hareragu
- harestek
- havrekli
- hvalbiff
- julefisk
- keftedes
- kiribath
- kiwigele
- kjøttpai
- kokefisk
- kotelett
- kålsuppe
- laksepai
- lammebog
- lammelår
- landgang
- lapskaus
- lungemos
- lutefisk
- lårsteik
- løksuppe
- maisgrøt
- makaroni
- mangopai
- moussaka
- nypesupe
- nyreragu
- nyrestek
- okrosjka
- okseragu
- oksestek
- onnegrøt
- osteform
- osterett
- ovnsrett
- panetter
- porridge
- potetmos
- potetpai
- raclette
- rakefisk
- rakørret
- reinskav
- ripsgele
- rollmops
- samerett
- sandwich
- saupgrøt
- seifilet
- seikaker
- sildepai
- skurgrøt
- småsuppe
- småvarmt
- smørbrød
- smørgrøt
- soljanka
- sopp-pai
- souvlaki
- soyagrøt
- spagetti
- speilegg
- spekemat
- sukiyaki
- sursteik
- svinekam
- søtsuppe
- teriyaki
- tiramisu
- tortilla
- uerfilet
- ulvefisk
- urtepure
- viltragu
- viltrett
- viltstek
- vindalho
- vindaloo
- youvetzi
- øllebrød
- ølogbrød
9 bokstaver
- andebryst
- andelever
- andesteik
- antipasto
- banansild
- betasuppe
- blodklubb
- blodpølse
- blåbærpai
- blåpærpai
- bostonpai
- bratwurst
- byggsuppe
- bærmousse
- carpaccio
- chop suey
- chow chow
- croissant
- dessertis
- eggedosis
- eggesalat
- eggestand
- empanadas
- enchilada
- entrecôte
- epleterte
- er biffen
- ertesuppe
- etterrett
- fesenjoon
- fiskekake
- fisketaco
- flintstek
- fruktgele
- fuglerede
- fuglerett
- fårepølse
- fåresteik
- galantine
- grandiosa
- grautrett
- grillspyd
- grisestek
- grytebiff
- gryterett
- gåselever
- gåsesteik
- haimåltid
- hakkebiff
- hamburger
- haresteik
- havrebrød
- havregrøt
- hestebiff
- hovedrett
- hvalkjøtt
- jambalaya
- juleflesk
- juleribbe
- juletapas
- juletorsk
- kalvedans
- kalvestek
- kamelstek
- kaninragu
- kaninstek
- karbonade
- kiwisorbe
- koketorsk
- kramsfugl
- kumperute
- kålrulett
- kålstuing
- laksepaté
- lammestek
- levernagu
- lunsjsild
- mandelpai
- matjesild
- melkering
- minipizza
- møretorsk
- neslegrøt
- nypesuppe
- nyresteik
- oksebryst
- oksefilet
- oksekjøtt
- okselever
- oksesteik
- onnegraut
- osso buco
- ostefondy
- ostegrill
- ostepanne
- pannebiff
- pannebrød
- pannekake
- pannerett
- pastarett
- pastitsio
- paupiette
- pekingand
- pinnebrød
- pizzaiola
- plukkfisk
- potetball
- potetpure
- potetrett
- qesadilla
- racklette
- raspeball
- rassolnik
- reinkjøtt
- rekesalat
- resterett
- ribbestek
- risboller
- risengrøt
- rumpsteak
- rypebryst
- rådyrskav
- rådyrstek
- rødspette
- rømmegrøt
- rørossodd
- sagosuppe
- salatrett
- saueribbe
- schnitzel
- sitronpai
- skurgraut
- smalahove
- soppsuppe
- spaghetti
- spekesild
- stekt ris
- stromboli
- stuet mat
- svalerede
- svalereir
- svinestek
- sviskepai
- syltelabb
- tournedos
- tynnribbe
- tørrkjøtt
- vassgraut
- vodkasild
- vossakorv
- vossekurv